Õunakook maitseb imeliselt nii otse ahjust väljavõetuna kui ka hoopis järgmisel päeval jahtunult. Serveeri seda vanillijäätisega – ning pole kahtlustki, et maitseelamus on garanteeritud. See lihtne ja mahlane õunakook on mõeldud valmistamiseks klassikalise koogivormiga ning mõnusa nüansi lisavad kaerahelbed ja rosinad.
Vaja läheb:
Põhi
1½ dl nisujahu
1½ dl kaerahelbeid
0,5 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
50 g võid või margariini
Kate
5–6 õuna
3 muna
1 dl suhkrut
2 peotäit rosinaid
2 dl vahukoort
2 tl jahvatatud kaneeli
Tee nii:
Sulata või ning sega kokku nisujahu, kaerahelveste, suhkru ja küpsetuspulbriga. Määri koogivorm (24 cm) võiga ja aseta saadud tainamass sinna peale. Aseta sinna peale kahe kihina õhukeseks viilutatud ja kooritud õunaviilud. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 175 kraadises ahjus 15 minutit.
Nüüd vahusta munad suhkruga, sega juurde vahustatud vahukoor ja kalla see eelküpsetatud koogi peale. Sega rosinad kaneeliga, raputa vahukooresegu peale. Küpseta keskmisel kuumusel (175 kraadi) veel umbes 30–40 minutit.
Lisa kommentaar või jaga? Loe kommentaare (5)