Egle Tamlak armastab küpsetamist üle kõige ning peab eelkõige lugu traditsioonilistest saiakestest, kookidest ning muust sarnasest. Just kaneeli- ja moonisaiad on Egle nii-öelda firmaretseptiks – tulemus on alati garanteeritult imeline ning teisalt ei nõua antud küpsetiste tegemine sugugi palju aega ega ka paksu rahakotti.
Traditsioonilised moonisaiad šokolaadiga (umbes 10–12 tk)
Vaja läheb:
Tainas
250 g keefirit
1 muna
80 g suhkrut
0,25 tl soola
400 g jahu
0,75 tl soodat
50 g võid
Taina tegemine:
Sega omavahel keefir, muna, suhkur ja sool. Nüüd sega sisse jahu ja sooda ning jätka segamist kuni moodustub tainas. Lõpus lisa või ja sõtku see tainale sisse. Kui tainas kleepub, lisa natuke jahu juurde. Tainas peab jääma ühtlane ja pehme. Pane tainas 15 minutiks külmkappi.
Täidis:
70 g toasooja võid
50 g mooniseemneid (võid ka rohkem panna)
70 g suhkrut
Tee nii: sega või, suhkur ja mooniseemned kokku. Võta tainas külmikust, rulli tainas jahusel pinnal ristkülikuks. Määri segu tainale. Rulli tainas ja lõika umbes 10–12 paksu viilu.
Aseta rullid väikesele ahjupannile (25 x 21cm) ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 18–19 minutit.
Piimašokolaadi kate:
Sulata 100 g piimašokolaadi koos 50 g piimaga ja kui moonirullid ahjust väljas, nirista saadud kaste peale.
Lisa kommentaar või jaga? Loe kommentaare (7)